7-13 MAJ 2019
Datum
Israel
Var
13 dagar
Varaktighet

Res till Israel och upplev den judiska kulturen – varva det historiska med det moderna
och njut av lediga soldagar i medelhavsstaden Netanya.

FLYG Avresa 7/5 från Göteborg till Tel Aviv med flyg.
AVGÅNGSTID Vänligen anländ till flygplatsen minst 2 timmar före avgång.
I PRISET INGÅR Allt arrangemang enligt ovanstående program
Flyg
Flygplatsskatter
Lokal guide
Del i dubbelrum
Frukost/middag dagligen
INGÅR EJ Måltidsdryck
Luncher
Drickspengar
Reseförsäkring
Avbeställningsskydd
Enkelrumstillägg
Transfer

Resans pris: 18.900:- /dubbelrum (beroende på $-kursen)

Enkelrumstillägg: 6.250:-
Anmälningsavgift: 3.500:-

Sista anmälningsdatum: 6 januari 2019

*Transfer med buss till och från flygplatsen kommer att ske från Värnamo till ett självkostnadspris.

*Dricks samlas in första kvällen som fördelas mellan chaufförer, guider m. fl. till ett pris av 95 USD.

*Pass skall vara giltigt sex månader efter hemresa.

*Aktuell reseförsäkring samt avbeställningsskydd ansvarar resenären själv för.

Avbokning kan göras fram till och med 65 dagar före avresa . Anmälningsavgiften återbetalas ej. Därefter är det 100% avbokningskostnad.

Vi reserverar oss för prisändringar som beror på ökade flygskatter och valutaändringar. Priset är beräknat på minst 36 deltagare. Blir antalet mindre kan slutpriset justeras på grund av de gemensamma kostnaderna.

Force majeure: Försäkringsgivaren är inte ansvarig för förlust eller skada som har samband med atomkärnreaktion, krig, krigsliknande händelser, inbördeskrig, revolution, terroristattack, uppror eller åtgärd av makthavare som obehörigen tagit makten eller förstörelse genom myndighetsingripande, strejk, lockout, blockad eller liknande.

Upplev mer
Det finns möjlighet för dig som önskar att

  • få en rundtur i Jerusalem dag- alt. kvällstid [20 USD]
  • få uppleva en dag i Betlehem

Ta sig runt
Vid särskilda behov kontakta Lena Inganäs.Arrangeras av
IM Reseservice

Kontakt:
Lena Inganäs, 070 – 520 50 99
lenainganas58@gmail.com

Bengt Klintenberg, 073 – 707 84 24
bengtklintan@hotmail.com

1

DAG 1

Vi flyger från Landvetter till Tel Aviv där en svensktalande guide med buss väntar och tar oss vidare till Israels huvudstad Jerusalem. Vi installerar oss på hotellet och förbereder oss inför morgondagens upplevelser.

2

DAG 2

Resans första sevärdhet blir en helhetsöversikt av staden Jerusalem från toppen av Olivberget. Från toppen vandrar vi till fots ner via Palmsöndagsvägen till Getsemane. Vi passerar platsen, Tårarnas kapell, där Jesus grät över Jerusalem. Vid foten av Olivberget befinner vi oss i Getsemane där Jesus tillsammans med sina lärjungar bad före Jesu korsfästelse. Vidare promenerar vi till Lejonporten som är en av de sju portarna runt den gamla staden, därifrån fortsätter vi till fots längs via Dolorosa, ”smärtans väg”, som leder oss fram till Gravkyrkan. Denna kyrka är byggd på en av två platser där man tror att Jesus är begravd. Därefter besöker vi Sions berg och den Övre Salen vilket är platsen där Jesus delade sista måltiden tillsammans med sina lärjungar som gett upphov till nattvarden. Vidare fortsätter vi genom de judiska kvarteren som tar oss fram till västra muren/klagomuren. Området kring muren är en helig plats för såväl judar som muslimer. Här ges det möjlighet att lägga en skriftlig bön i sprickorna i muren.

3

DAG 3

Dagen börjar med ett besök vid Trädgårdsgraven, även kallad Gordons golgata, där vi tillsammans delar nattvarden. Detta är den andra platsen man tror att Jesus kan ha blivit begravd. Därefter tar vi oss med buss till Yad Vashem där vi besöker förintelsemuseet som också är Israels arkiv och forskningscentrum för hågkomsten av de sex miljoner judar som förintades under andra världskriget. Efter besöket på Yad Vashem beger vi oss till Israels museum där vi bland annat ser en översiktsmodell över Jerusalem från Jesu tid. På museet kan vi även beskåda, kanske det viktigaste fyndet på 1900-talet, det vill säga de döda havsrullarna som är judiska religiösa handskrifter. Vidare tar vi oss med buss till dagens sista besök som är det israeliska parlamentet, Knesset, och till den sjuarmade ljusstaken. Under kvällen ges det möjlighet att följa med på en busstur i Jerusalem.

4

DAG 4

Ledig dag för att på egen hand upptäcka staden.

5

Dag 5

Idag lämnar vi Jerusalem för att vidare ta oss till natur- och historieupplevelser. Vi beger oss till vårt första stopp och en av Israels vackraste nationalparker Ein Gedi även kallad Davids källa. På denna plats möts vi av en blandning av vacker natur, biblisk historia och djurlivet i öknen. Vidare tar vi oss till öknen och Massadaklippan där vi får uppleva en av judarnas slag mot den romerska ockupationsarmén, där tar vi oss med hjälp av lift 700 meter upp till kung Herodes fästning. Dagen fortsätter, för den som vill, med ett dopp i världens mest salthaltiga sjö och jordens lägsta punkt, Döda havet. Vi avslutar dagen med att besöka Kibbutz Almog där vi får en rundvandring och också tillbringar natten.

6

Dag 6

Idag utforskar vi staden Jericho där vi får ta del av historieberättelserna om Zacceus, Elisa och Jesus. Vidare besöker vi Qassar El Yehud och Jordanfloden där det sägs att Johannes ska ha döpt Jesus. Därefter tar vi oss upp genom Västbanken till ytterligare ett paradisliknande naturreservat Sachne, även kallat Edens lustgård. Här gör vi ett stopp för att avnjuta det 28-gradiga vattnet innan vi beger oss vidare till Israels äldsta kibbutz, Degania Alef. Vi övernattar i Tiberias.

7

Dag 7

Idag tar vi oss upp på högre höjder och till den syriska gränsen och därmed Golanhöjderna.
På Golanhöjderna kommer vi att göra ett studiebesök på en olivfabrik i Katzrin. Vidare fortsätter vi norrut till berget Bental där vi får en utsikt över Tårarnas dal och platsen där sexdagarskriget utspelades. Här har vi också en storartad utsikt över Syrien. Vi fortsätter vidare till Caesarea Filippi vilket är platsen där Petrus bekände Jesus som Messias. Dagens sista stopp blir på Kibbutz Misgav Am med dess magnifika utsikt och längs vägen dit stannar vi till i en druserby där vi avnjuter Israels bästa falafel.

8

Dag 8

Idag upplever vi Genesarets sjö såväl som i en båt som på land. Under dagen besöker vi viktiga kristna historiska platser. Vi besöker bland annat Saligprisningarnas berg, platsen där Jesus sägs ha hållit sin bergspredikan, men också platser som Capernaum, Magdala och Tabgha. Ute på Genesarets sjö stannar vi upp och orienterar oss i de olika platserna som omger sjön, där får vi också, ur Bibeln, ta del av hur Jesus stillade stormen. Vi övernattar i Tiberias.

9

Dag 9

Idag upplever vi staden Nazareth samt Nazareth village. Staden är idag den största arabiska staden i Israel och det var även här Jesus sägs ha vuxit upp. Vi stannar till vid Bebådelsekyrkan som är uppbyggd över Maria och Josefs hem. Senare fortsätter vi till Muchraka, platsen som är känd för Elias kamp mot Baalsprofeterna. Vidare beger vi oss till staden Haifa där vi åker upp på Carmelberget för en praktfull panoramautsikt. Uppe på berget finner vi även Bahaitemplet med dess vackra trädgårdar. Vi avslutar dagen med att ta oss vidare till resans slutdestination och staden Netanya.

10

Dag 10-12

Här i medelhavsstaden Netanya ges tillfälle att upptäcka staden på egen hand och njuta av sol och bad.

13

Dag 13

Hemresedag. Vi återvänder till Sverige berikade med många minnen och upplevelser.

Recensioner

Det finns inga recensioner ännu.

Lämna en recension

Betyg